14. januára 2012

Ďalšia hrozba na Facebooku

Na Facebooku sa objavuje ďalšie nebezpečenstvo zneužitie súkromných informácií. Na podvod upozornil Kaspersky Labs. Útočníci sa pokúšajú pod názvom Fącebooƙ Şecuriţy získať informácie o vašom hesle, kontrolnej otázke, ale aj o kreditnej karte. V správe sa píšte, že toto je posledné varovanie, účet bude čoskoro zablokovaný, pretože bol niekým nahlásený ako nevhodný. Vyzýva ku kliknutiu na odkaz.
facebook_chat_facebook_security
Po kliknutí na odkaz je používateľ presmerovaný na stránku podobnú Facebooku. Na nej je vyzvaný k vyplneniu osobných informácií, podobne ako pri registrácii. (meno, priezvisko, email, heslo, bezpečnostná otázka, dátum narodenia).
facebook_confirm_your_identity
Po odoslaní týchto informácií sa zobrazí výzva na zadanie “len” prvých 6 čísiel vašej platobnej karty. Zámienkou je potvrdenie vašej identity.
facebook_payment_verification
Posledným formulárom phishingovej stránky je zadanie platobných údajov. Čiže o.i. adresu používateľa, celé číslo platobnej karty, CVC/CVV kód, dátum exspirácie…

Potom sa stránka použije vašu profilovú fotografiu, aby vyzerala dôveryhodnejšie. Následne odošle priateľom také isté varovanie.
Načítať komentáre Disqus

0 comments