12. júna 2012

Ako sa Microsoft na cestu Metra vydal–aktualizácia

Aktualizácia: Microsoft vypočul vývojársku komunitu a predsa len do Expres edície zahrnie aj vývoj pre desktop. Vyjde niekedy na jeseň tohto roka. O niečo neskôr ako platená verzia a na základe používateľov upraví vzhľad aplikácie.

Microsoft sa snaží pretlačiť nové užívateľské prostredie Metro všemožnými spôsobmi. Novinkou je, že  programátori zvyknutí na Visual Studio Express (edícia zdarma) už nebudú môcť tvoriť desktopové programy. Teda aspoň vo verzii 11. Ak by len predsa chceli vyvíjať aplikácie pre desktop, museli by prejsť na platenú verziu Visual Studio 11 Professional. Cena sa pohybuje okolo $500. A pochybujem, že ak bol niekto zvyknutý na vývojové prostredie zdarma, že sa mu bude chcieť platiť. Toto sa, páni z Microsoftu, nerobí!!!

A možno je to zámer. Zlikvidujeme programátorov píšucich pre desktop a preorientujeme ich na Metro. Len aby to nedopadlo tak, že prejdú na iné vývojové prostredie. Ďalšou jóbovkou je, že už aj v Windows SDK si musíte doinštalovať prekladač aj vývojové prostredie. Dúfam, že sa Microsoft spamätá a v opravnom balíčku zahrnie aj podporu desktopu.

Použité zdroje: Ars Technica, ZDNet
Načítať komentáre Disqus

0 comments